БРАШНО ОТ ЯДКИ И СЕМЕНА

ЛЕНЕНО БРАШНО

Лененото брашно е богато на хранителни фибри, полиненаситени мастни киселини (Омега -3 и Омега - 6), растителни протеини, витамини В1, В2, В6, фолиева киселина, антиоксиданти, както и много необходими за здравето микроелементи (калий, калций, магнезии, цинк и др.). Трябва да се отбележи високата хранителна и биологична стойност на ленения протеин, който е с балансиран аминокиселинен състав и превъзхожда много житни и бобови растения.

Лененото брашно когато се прилага в диети е особенно полезно , защото нормализира стомашно чревния тракт, това се дължи на високото съдържание на ценни диетични фибри. В допълнение брашното от ленено семе е богато на антиоксиданти и подобрява състоянието на чревната микрофлора.

Поради съдържанието на ценни полиненаситени мастни киселини Омега - 3 и високото съдържание на калий, лененото брашно може да предотврати развитието на сериозни заболявания на сърдечно-съдовата система.

Фитоестругените съдържащи се в лененото брашно имат благоприятен ефект върху човешкото тяло като цяло, особено в тялото на жената по време на всички периоди от живота и (бременност , раждане, менопауза и менструация).

Поради ниското съдържание на въглехидрати, лененото брашно, когато се прилага в храната спомага да се избегне затлъстяване и спомага за нормализиране на теглото.

Трябва да отбележим, че лененото брашно и смлени ленени семена  - това са различни продуктив смлените ленени семена се съдържа много ленено масло и това спомага за бързото разваляне на продукта, докато лененото брашно е приготвено след изтегляне на лененото масло и се запазва по дълго време.

състав в 100гр. продукт:
мазнини                                 16,63гр
протеини                             35,05гр.
въглехидрати                     15гр.
енергийна стойност 341,87 kcal
 

ключови думи: ленено масло, диета, отслабване, нормализиране на телесното тегло

 

Copyright © 2015 http://vimltd.eu/